
מרכז יעוץ לנוער – מהל”ב
גיל ההתבגרות מתאפיין בחיפוש ריגושים, נטילת סיכונים וסקרנות בלתי פוסקת לנסות כמה שיותר.
ע”פ הנתונים של הרשות הלאומית למלחמה בסמים, כמחצית מבני הנוער שותים אלכוהול וכ-10% עושים שימוש בסמים לא חוקיים.
הטיפול בבני הנוער מטרתו לסייע לנערים ונערות להפסיק את השימוש ההרסני ולחזור למעגל חיים נורמטיבי מבחינה אישית, משפחתית וחברתית. הטיפול בבני נוער עשוי להציל את הנערים והנערות מנשירה מביתי-הספר, מהסתבכויות עם החוק, מהרס אישי ומשפחתי ואפילו ממוות.
מרכז יעוץ לנוער, הפועל במסגרת הרשות העירונית למאבק בהתמכרויות ובאלימות אשדוד, הוקם בשנת 1992, ובמהלך שנות פעילותו נותן מענה של יעוץ, טיפול והכוונה לבני נוער ומשפחותיהם, סביב בעיות גיל ההתבגרות, ובפרט בבעיית ההתמכרות.
צוות העובדים במרכז מורכב מעובדים סוציאליים, המתמחים בטיפול בבני נוער על רקע בעיות גיל ההתבגרות בכלל, ובנוער משתמש בחומרים פסיכו-אקטיביים בפרט. כמו כן, רכזת השמה ותעסוקה ומדריך (מכור נקי).
הפעילות מתרכזת בשני מישורים:
- מניעה שניונית: פעילות של יעוץ, טיפול והדרכה לבני נוער המשתמשים בחומרים פסיכו-אקטיביים ברמה כלשהי או נמצאים בסיכון גבוה לכך. זוהי מניעה המכוונת לאוכלוסיה שנחשפה לסם, אך עדיין אינם מוגדרים כמכורים. במרכז ניתן טיפול פרטני, טיפול קבוצתי וכן מתן ייעוץ והדרכה למשפחה.
- מניעה שלישונית: מיועדת לנערים/ות המאובחנים כמכורים לסמים ואלכוהול, אשר זקוקים לטיפול במסגרות מחוץ לקהילה. טיפול והדרכה בהפנייה לאשפוזית ומסגרות טיפול חלופיות, ועבודה על קליטה מחודשת בקהילה.
המרכז פועל תחת רשיון משרד העבודה והרווחה.
קהל היעד:
בני נוער מגיל 12-24, אשר מתקיימים בהם אחד מהסעיפים הבאים:
- נוער אשר התעורר לגביו חשד לשימוש בחומרים פסיכואקטיביים.
- נוער נפגע התמכרויות – נוער שתפקודו השוטף נפגע כתוצאה משימוש מזדמן בסמים ו/או אלכוהול ומגלה התנהגויות כפייתיות אחרות ו/או נוספות.
- נוער מכור – נוער שמשתמש בסמים ו/או אלכוהול ומגלה התנהגויות כפייתיות אחרות ו/או נוספות באופן קבוע ומתקיימים בו מאפיינים של תלות גופנית ו/או נפשית.
- מאחר וקיימת באשדוד מסגרת לטיפול במבוגרים, ייעשה שיקול דעת לגבי מסגרת הטיפול של אוכלוסיית 18-24, בהתאם לאפיוני המטופל/ת.
מגוון השירותים:
- אבחון והערכה: מפגשים המתמקדים בהערכת היקף השימוש בחומרים פסיכו אקטיביים, מצבו ותפקודו הכולל של הנער/ה. בסוף תהליך האבחון תתקיים וועדת אבחון לקביעת תכנית הטיפול של הנער/ה.
- טיפול פרטני: פגישות אישיות בין הנער/ה לעובד הסוציאלי המטפל על מנת לעזור לו/ה לעבור תהליך שיקום ולהתמודד עם בעיית ההתמכרות.
- טיפול קבוצתי: קבוצות לאיתור וטיפול בבני נוער החשופים לחומרים פסיכו אקטיביים. המפגש עם קבוצת השווים המתמודדים עם בעיות דומות, מסייע לבני הנוער לעבור שינוי. המשתתפים בקבוצה תומכים זה בזה, מחזקים ומעודדים זה את זה, תוך הכוונה של מנחה הקבוצה.
- יעוץ והדרכה להורים: שיפור התקשורת המשפחתית והסמכות ההורית, זיהוי והתמודדות עם מצבי סיכון, מתן מידע אודות השפעות השימוש על ילדיהם.
- בדיקות שתן לגילוי סמים.
הפעילות במרכז נעשית באופן אנונימי וניתנת בחינם לתושבי אשדוד והסביבה.
נקודות לפרח:
- אבחון והערכה בנושא השימוש בחומרים פסיכו-אקטיביים
- טיפול פרטני
- טיפול קבוצתי
- יעוץ להורים
מאמרים באותו נושא
יצירת קשר:
מנהלת המרכז: לילי צרויה
כתובת: רח’ סיני 27, רובע א’, אשדוד
טלפון: 08-8562264
פקס: 08-8531730
מייל: center3@walla.com
טופס הפנייה למרכז ייעוץ לנוער
מרכז ייעוץ לנוער – רח’ סיני 27, רובע א’